I made this widget at MyFlashFetish.com.

Arz's Delicious Homemade

Assalamualaikum w.b.t,

- Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog Arz’s Delicious Homemade. Arz’s Delicious Homemade menerima tempahan untuk sebarang majlis (Pertunangan, Perkahwinan, Hari jadi, Kenduri kesyukuran dan sebagainya).

- Nikmati kelazatan produk Arz’s Delicious Homemade dgn dekorasi yg cantik & menarik pada harga yg berbaloi.. :)

- Untuk pertanyaan atau tempahan sila hubungi saya: Arz / Lena : 019-6056500

- Email : rz_lena@yahoo.com, WhatsApp : 019-6056500

- Tempat: Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang.

- Tempahan hendaklah dibuat seawal 2-3 minggu bergantung kpd kuantiti tempahan tersebut. Lagi awal lagi bagus.

- 50% deposit hendaklah dibayar atau bank in ke akaun Maybank saya bg tempahan RM100 & ke atas. Email bukti bayaran ke : rz_lena@yahoo.com

- Pickup point : Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang dan Shah Alam.


**
****Terima Kasih******


haa.. nie plak sotong grg tepung utk makan sahur...
dolu2 kite tk suka buat sotong grg tepung sbb bila goreng selalu meletup-letup.
klo nk grg jugak siap tutup kuali ngan tudung periuk lg..tapi skrg tidak lagi..
mOh nengok dulu gambar sotong grg kiteee....

nak resepi & tip kat sini yer..
Sotong goreng tepung rangup
4-5 ekor sotong (potong bulat mcm super ring tu.. ikut korang ler berapa bnyk nak)
1 biji putih telor ( yg kuning boleh buat biskut raya)
tepung goreng serbaguna BESTARI (kite guna perisa original)
Daun kari
minyak utk menggoreng
cara:
1. Sotong yg telah dibersihkan & dipotong tadi masukkan dalam bekas.
2. Masukkan putih telor & gaul rata.
3. Masukkan 2 sudu tepung grg Bestari ke dlm mangkok sotong & gaul rata.
Biarkan 1/2 jam- perap ler kiranya.
4. Lepas perap, ambil tepung grg bestari tadi.. tuang dlm mangkok. golek2 kan sotong dalam tepung tu dan goreng sampai garing. Dah siap .. mudah jer kan..

tips:-
** - klo utk mkn sahur kita perap ler sblm masuk tidur. .. masuk dlm peti es. bangun sahur golek2 kan sotong dlm tepung & goreng...
**- kite gaul sotong dgn putih telor supaya sotong tk meletop2 masa kita goreng.
**- kita tak masukkan kuning telor supaya minyak goreng sotong tak berbuih semasa menggoreng.
klo korang nk dpt kan tepung grg Bestari nih ... order ngan Diana 016-3154294.
mmg sesedap rasa.. tahyah nk boh garam la.. perisa la.. sumer dah ada..
kite mmg suka tepung nih..

1 comments:

Anonymous said...

salam kak, macamana saya boleh dapatkan tepung goreng ni? saya ada di serdang.