I made this widget at MyFlashFetish.com.

Arz's Delicious Homemade

Assalamualaikum w.b.t,

- Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog Arz’s Delicious Homemade. Arz’s Delicious Homemade menerima tempahan untuk sebarang majlis (Pertunangan, Perkahwinan, Hari jadi, Kenduri kesyukuran dan sebagainya).

- Nikmati kelazatan produk Arz’s Delicious Homemade dgn dekorasi yg cantik & menarik pada harga yg berbaloi.. :)

- Untuk pertanyaan atau tempahan sila hubungi saya: Arz / Lena : 019-6056500

- Email : rz_lena@yahoo.com, WhatsApp : 019-6056500

- Tempat: Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang.

- Tempahan hendaklah dibuat seawal 2-3 minggu bergantung kpd kuantiti tempahan tersebut. Lagi awal lagi bagus.

- 50% deposit hendaklah dibayar atau bank in ke akaun Maybank saya bg tempahan RM100 & ke atas. Email bukti bayaran ke : rz_lena@yahoo.com

- Pickup point : Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang dan Shah Alam.


**
****Terima Kasih******



Salam... hari nih kite buat puding belang dan nak kongsi ngan korang resepinya. tk kisah ler nk panggil puding belang pelangi atau puding belang harimau ... sbb ikut suke kite laaa kan nk letak warna aper ..asal kan menarik dan tertarik nk makan.. kekekekek...
Resepinya kite ceduk dari myresipi... tk igt ler sape punya.. kite layan gambar dulu...kat bawah nnt kite letak resepi yer..
Nie gambar sblm di potong...kite belangkan coklat, hijau dan kuning


yg nie plak dah ready utk di ngap.. sedap aaaa... nyumm..nyumm...

nie ada resepi korang try aaa.. simple jer..
Puding pelangi
10gm agar-2 serbuk
650ml air
180gm gula
60gm mentega
1 biji telur
1/2 tin susu cair
1 sudu tpg kastad
1 sudu serbuk koko
1/2 sudu teh vanilla
pewarna hijau & kuning (nk letak color lain pun boleh)

cara:
1. campurkan air, agar-2 dan gula. Masak atas api sederhana hingga mendidih.
2. pukul telur, susu & tepung kastad hingga sebati dan tapis.
3. Masakkan bahan no2 kedalam agar2. kacau hingga sebati dan mendidih.
4. matikan api dan bahagikan puding kpd 3 bahagian. Warnakan mengikut color kegemaran masing2. kat sini kite buat hijau, koko & kuning.
5. tuang puding ke dalam loyang berselang seli hingga habis dan sejukkan.
puding nie mmg sedap di makan ketika sejuk.

0 comments: