I made this widget at MyFlashFetish.com.

Arz's Delicious Homemade

Assalamualaikum w.b.t,

- Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog Arz’s Delicious Homemade. Arz’s Delicious Homemade menerima tempahan untuk sebarang majlis (Pertunangan, Perkahwinan, Hari jadi, Kenduri kesyukuran dan sebagainya).

- Nikmati kelazatan produk Arz’s Delicious Homemade dgn dekorasi yg cantik & menarik pada harga yg berbaloi.. :)

- Untuk pertanyaan atau tempahan sila hubungi saya: Arz / Lena : 019-6056500

- Email : rz_lena@yahoo.com, WhatsApp : 019-6056500

- Tempat: Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang.

- Tempahan hendaklah dibuat seawal 2-3 minggu bergantung kpd kuantiti tempahan tersebut. Lagi awal lagi bagus.

- 50% deposit hendaklah dibayar atau bank in ke akaun Maybank saya bg tempahan RM100 & ke atas. Email bukti bayaran ke : rz_lena@yahoo.com

- Pickup point : Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang dan Shah Alam.


**
****Terima Kasih******


Hi.... ari nih nak kongsi resepi sambal goreng betik lah... sebenarnya kite pun tk penah buat dan tk penah tau pun ada sambal goreng betik nih..
nie resepi mak mentua kita ... betik muda kita amik masa balik BP ari tuh..

masa2 mcm nih lah gunanya resepi2 kampung kan... sbb dah lemau asyik makan ayam & daging jer.. lepas raya kita layan nasi panas dengan ikan kembung goreng dan sambal goreng betik.. klo nk best sket.. atas nasi tuh renjis kan kicap... fuuuhhhh.... heheheh...

Sambal goreng betik
1 biji betik muda
7 tangkai cili kering
bawang merah agak2 ler...
2 bj bawang putih
segenggam ikan bilis...(boleh tukar ngan udang kering klo suka)
1 cm belacan
1/2 cawan air
garam & gula sesedap rasa
minyak

cara:
1. Betik dibuang kulit, biji , di bersihkan dan parut. (mcm dlm gambar tuh)
2. Tumbuk cili kering, bawang, udang & belacan hingga lumat. (klo nk cepat blen jer...heheh)
3. Panas kan kuali ngan sedikit minyak utk menumis. Tumis bahan-2 tumbuk tadi hingga garing & naik bau.
4. Masukkan air & betik. masukkan garam & gula sesedap rasa. Dah masak boleh lah makan ngan nasik panas. Sedaaaappp....

betik muda yg dah di parut....

dah siap ...

0 comments: