I made this widget at MyFlashFetish.com.

Arz's Delicious Homemade

Assalamualaikum w.b.t,

- Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog Arz’s Delicious Homemade. Arz’s Delicious Homemade menerima tempahan untuk sebarang majlis (Pertunangan, Perkahwinan, Hari jadi, Kenduri kesyukuran dan sebagainya).

- Nikmati kelazatan produk Arz’s Delicious Homemade dgn dekorasi yg cantik & menarik pada harga yg berbaloi.. :)

- Untuk pertanyaan atau tempahan sila hubungi saya: Arz / Lena : 019-6056500

- Email : rz_lena@yahoo.com, WhatsApp : 019-6056500

- Tempat: Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang.

- Tempahan hendaklah dibuat seawal 2-3 minggu bergantung kpd kuantiti tempahan tersebut. Lagi awal lagi bagus.

- 50% deposit hendaklah dibayar atau bank in ke akaun Maybank saya bg tempahan RM100 & ke atas. Email bukti bayaran ke : rz_lena@yahoo.com

- Pickup point : Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang dan Shah Alam.


**
****Terima Kasih******


Edisi khas -entry utk Atun

Salam korang....,
Sambung sini lak.... edisi khas... entry utk atun.
Pertama sekali terima kasih utk atun n family atas jemputan kawen Jue n Boy..
Dan berbanyak2 terima kasih atas order brownies cup mu itu....
tempahan di buat seawal 2minggu sebelum majlis... kata nya nk di jadikan goody utk sedara mara, sepupu sepapat.. di malam majlis potong kek/pulut kuning adiknya itu..

Atun meletakkan beberapa permintaan...antara nya....
1. nak love.. (gatai laaa die nih...tak abih2 ngan love nya... )
2. simple tapi menarik
3. nak gambar haiwan.. serangga kot.. yg pasti dia sebut ari tuh.. "rama-rama dan kumbang"..... camner ke ghrope nyer.. macam-macam ler si atun nih...
4. klo boleh nk ada wording "Jue n Boy"

ish...ish..ish... fenin den... tp tak per lahhh... permintaan pelanggan tuh....
dlm masa 2 mggu tuh akak pun terpk2.. ape lah jadi nya rama2 n kumbang yg akan ku buat nanti... tah2 jadi taman safari..
singa???... badak??? beruang....???... tapi yang paling nasib baik sbb die tk mintak gambar buaya...dah ler die nih obses sangat ngan buaya...

hari yg di tunggu tiba... debaran semakin hampir... waktu utk memegang mixer, butter, telur pun tiba....
akak import assistance "adik ku" yg mengusaha kan ladang anggur nya itu.. heheheh
die lak poser ganti ari tuh... aku jugak yg belum ganti lg... asyik buat kek jer..

30/4/09 - pagi jam 10.30am...akak bertolak dari klang utk mempersembahkan brownies cup kepada atun yang nun jauh di ipoh.

cam aku pulak yg nk di kawen kan... kehkehkeh..... bukan aper... takut ...camner la reaksi mak ayah, sedara mara atun bila tgk...
1 kotak besar = deco caca marba (akak letak kat tempat duduk belakang.. pakai kan sit belt kehehehe....)
1 kotak kecil = deco orange roses
1 kotak kecik = deco riang ria serangga....

dlm perjalanan kami tempuh jem.. cabaran paling getir bila hari makin panas.... bahang terasa menyimbah seluruh muka n badan...
dalam kotak fikiran kata... abis ler roses si atun... mesti layu punya....
rama2 kompom patah sayap n mati... maka tamperature aircorn pun ape lagi....hehheh... tp sib baik... sampai umah atun... roses masih segar dan rama2 masih hidup.... fuuuhhhh ...lega...
lama jugak akak parking kat umah atun... makan2 minum2... mengenali sedara2 eton.
sib baik abg fizal sporting....

abg fizal lak cam serasi jer ngan Ayah Cho aton... "lepas nie boleh ler bukak kilang senjata yer abg...." kehkehkehkeh.....
ha... kilang senjata tuh... hanya Aton, Jai (laki atun), abg fizal n akak jer yg tau.... klo korang nk tau.. kene ler gi umah aton.... wakakakakaka....
akak paling tk tahan ngan si Jai....
"Jai... klo ko nk tau jawapan abg fizal ttg soalan yg ko soh akak tanya dalam kete tu... kehkehkeh... nnt akak bg tau..." aton....nnt ko cakap kan kat jai.....yerr
smpi pkol 6.30ptg... akak pun dah kenyang....dan nk berangkat balik....
dlm perjalanan hujan mencurah2... dgn lebat nya... sempat jugak singgah tapah.. beli jambu... errmm..lazat...

tong..teng..tong...teng.... pkol 10.30 mlm sampai umah... letih beb...
lepas mengurus kan diri sendiri n smayang kitorang pun...ZZzzZZZZ zzzZZ... tido lah..ape lg... buh byeee....

jom kita lihat saat2 pembikinan cupies tuh......(cam peleeem pulak yer...)
1. ha...chef yang duty ari khamis-29/4/09... tp tiap kali buat kek pun die jugak ler yang duty ... kehkehkeh....... tak yah tunjuk lah yer.....

2. nie edisi caca marba....bantai ler labuuuuuu.......


3. nie lah edisi haiwan... bukan haiwan ler... serangga kot... ish..tah ler spisis aper nih haaa...
tapi yang pasti nie edisi kanak2... kang bg bunga bukan nya die tau kelopak roses tuh... cantik ke tak.. baik bg yang riang-ria tp akak pun mcm tk caya lak... bila dah kumpul banyk2..jadi cantik...(mahap ler puji sendri....)
antara yg terhasil... rama-2, semut ada sekor...heheh... lebah.....lebah ke tebuan..tah ler.. jgn kene sengat masa makan dah ler.... dan pepatung...
4. yg ada wording "Jue Boy" nih... dah tk tau nk deko mcm mana... simple sesangat...
5. nie edisi makcik2 ler kot.. tak pun sesapa yg suka roses....
fuhh.... ujan time balik..... cejuk beb....

wasalamm......


--------------
kata atun.... nie akak copy paste ulasan dia yer....

hehehe... besnyer bc entry kak as nie.. ahakss...
apa2pun tengkiu la kak as sbb bersusah payah siapkan cup cake ikut mcm2 permintaan sy tuh..
ha'aa laa.. luper laa nk order gambo boyer.. huhu
so, outcomenyer :
komen (pujian sbnrnyer.. hehe) - superb sgt2... esp gambo2 serangga tuh.. kiut sgt2... syg nk mkn.. hehhee..
dan yg paling byk puji, ayah sy ler.. kagum dia tgk.. smp rasa nk blaja buat gak.. ahakss...
dan rasanyer plak, nyum nyum.. buleh kalah arrr brownies secret recipe.. konpem.. hehehe..
so, lps nie utk besday una 4 bln lg, konpem sy oder kt kak as lg...
wassalammu... hehe

0 comments: