I made this widget at MyFlashFetish.com.

Arz's Delicious Homemade

Assalamualaikum w.b.t,

- Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog Arz’s Delicious Homemade. Arz’s Delicious Homemade menerima tempahan untuk sebarang majlis (Pertunangan, Perkahwinan, Hari jadi, Kenduri kesyukuran dan sebagainya).

- Nikmati kelazatan produk Arz’s Delicious Homemade dgn dekorasi yg cantik & menarik pada harga yg berbaloi.. :)

- Untuk pertanyaan atau tempahan sila hubungi saya: Arz / Lena : 019-6056500

- Email : rz_lena@yahoo.com, WhatsApp : 019-6056500

- Tempat: Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang.

- Tempahan hendaklah dibuat seawal 2-3 minggu bergantung kpd kuantiti tempahan tersebut. Lagi awal lagi bagus.

- 50% deposit hendaklah dibayar atau bank in ke akaun Maybank saya bg tempahan RM100 & ke atas. Email bukti bayaran ke : rz_lena@yahoo.com

- Pickup point : Pangsapuri Seri Proton, Kg Jawa Klang dan Shah Alam.


**
****Terima Kasih******


Salam .....
arinih sempena coti2 nk merdeka..kita nk update lah..lagi pun sajer nk share ngan korang resepi lak.. bulan2 poser nih...
sbnrnya smlm kite ronda2 FB kak meen....kite mmg suka ronda FB dia... sbb dia penah kata resepi dlm FB tuh kalau buat insyaallah jadik.....sekali terliur plak nengok puding caremel tanpa telor dia... so kita pun salin aaaa resepi tuh.. kite pun nerai ler buat...
kite mmg suka puding caremel tapi bila buat tk jadi.. bnyk lobang2 mcm spangebob tu..
biasa nya ita buat & bwk pg keje... kite yg bnyk belasah... die buat cantik jer...
memula tk kompiden ... tapi masa tgh kacau2 agar2 tuh dlm periuk... perrrghh...bauuu dia... alahaii... lapo plak ...kehkkehkeh... nie lah hasil nya... makan masa sejuk... errm lazat aaa...
kite suka aa.


nie resepi ... kita copy @ paste...mintak resepi yer kak meen... halal erkk...
kite buat 1/2 adunan.. sbb makan 3 orang jer...

Puding Caramel tanpa telur Sumber :Myresipi
Bahan A
2 senduk gula
1/2 cwn air

Bahan B
1 bungkus agar-agar serbuk
4 cawan air
2 1/2 senduk gula

Bahan C
1 tin susu cair(lebih kurang 400g)
2 sudu makan tepung kastard
1 sdt vanilla
(Campur sebati semua bahan C)

Cara-cara :
1.hanguskan gula cam buat karamel utk puding karamel yang lain gak...biasanya saya hanguskan gula terus atas acuan,bila da kaler emas tuang air sikit..pastu ketepikan..
2.Dalam periuk didihkan bahan B. kecilkan api kemudian masukkan bahan C. kacau rata selama lebih kurang 3 minit @ sehingga adunan sedikit likat dan pekat. Matikan api, tuang adunan dalam acuan yang berisi gula hangus.
3.Bekukan sebentar, dan hidang. (lebih sedap dihidang sejuk-sejuk).

0 comments: