tapi tk per lah.. biskut kan tahan lama... lagi pun mggu2 depan kite dah bz benda lain plak..
kite buat ler biskut dahlia... mmg peberet kite nih.. masa buka poser jer dah abih 1 tware...
gini ler rope dia.. kite tk pandai sgt nk lentuk2 kan tangan jadikan bunga.. cam tk cantik jer..
tk kisah ler.. ikut corak masing2 la errrkk.. kite tk pro bab2 nih..... tapi rasa sedaaappp... heheheh
korang nk resepi kat sini yer...
Biskut dahlia/semprit
1 cwn magerin
1 cwn gula halus
1 cwn tepung gandum
1 setengan cawan tepung jagung
1/2 cwn tepung kastard
1 biji kuning telor
esen vanila
ceri merah utk hiasan.
cara:
1. magerin & gula pukul smpi kembang & masukkan telor & esen vanila.
2. masukkan tepung gaul2 sampai jadi doh yg lembut. kalau lembut sgt tambah lagi tepung sikit2.
3. masukkan dlm acuan dahlia & tekan dlm loyang pembakar & bakar hingga masak...
tarrraaaa.... dah siap...
1 cwn magerin
1 cwn gula halus
1 cwn tepung gandum
1 setengan cawan tepung jagung
1/2 cwn tepung kastard
1 biji kuning telor
esen vanila
ceri merah utk hiasan.
cara:
1. magerin & gula pukul smpi kembang & masukkan telor & esen vanila.
2. masukkan tepung gaul2 sampai jadi doh yg lembut. kalau lembut sgt tambah lagi tepung sikit2.
3. masukkan dlm acuan dahlia & tekan dlm loyang pembakar & bakar hingga masak...
tarrraaaa.... dah siap...
0 comments:
Post a Comment